CASAS DE HUALDO

 

“В Касас де Хуалдо има само една максима, която ръководи тяхната работа: търсенето на съвършенство.“

 

Casas de Hualdo Касас де Хуалдо зехтини

 

По течението на най-дългата река на Пиринейския полуостров – Тахо или Тежу – в Централна Испания, се намира фермата Хуалдо, където преди повече от двадесет години, постепенно се засаждат 300 хиляди маслинови дръвчета от испанският бизнесмен Франсиско Риберас.  Благодарение на благоприятните условия на района, както и старателната отдаденост на хората грижещи се за него, маслиновата реколта е щедра и осигурява деликатна маслина с уникално качество.

 

Зехтините Касас де Хуалдо са кулминацията на работата на много хора през цялата година и те улавят богатството на фермата Хуалдо, както и отдадеността към производството на наистина уникални продукти. Благодарение на разположението на ферма Хуалдо по течението на река Тежу, помага на чувствителността към значението на водата като ограничен ресурс и източник на живот. Чрез използването на нови техники и технологии, всички процеси целят да извлекат най-доброто от маслиновия плод.

 

Касас де Хуалдо беритба на маслини

 

Касас де Хуалдо са изработени единствено от маслини, набрани в тяхната маслинова гора и са подбрани в оптималния момент на зрялост, с цел извличане на най-доброто от всеки сорт. Касас де Хуалдо са зехтини от първо извличане, произвеждани кратко след прибиране на реколтата и ниски температурни условия. Филтрират се с целулозни плочи, елиминирайки всякакви замърсявания и влага, позволявайки запазването на свойствата на зехтина. Зехтинът се съхранява в инертни резервоари от неръждаема стомана при температури между 18 и 22 градуса, поддържайки го най-стабилен, а опаковането става индивидуално при всяка поръчка.

 

От полето до маслобойната, екипът работи с отдаденост в грижата за маслиновите дървета, така че плодовете им да достигнат до потребителя, трансформирани в елегантни масла, които съдържат всички аромати и вкус на всяка маслина.

 

Casas de Hualdo Olive Oil prep

 

В Касас де Хуалдо се извършва изчерпателно проследяване на реколтата през цялата година: от растежа, санитарното състояние, управлението на почвата и всички фази на развитието на плода. Фермата Хуалдо е привилегирована природна зона и е дом на множество култури, които съжителстват с богато разнообразие от дива флора и фауна. По бреговете на река Тежу разнообразието от видове е огромно и този аспект прави продукцията маслини получена от тези земи, специална.

 

Освен маслини във фермата се отглеждат зърнени култури, бобови растения, както и стадо овце, които правят така нареченият „затворен цикъл“.  Този процес поддържа баланса на самата природа и осигурява продължителния растеж на съвършени маслини.

 

Касас де Хуалдо премиум пикуал

 

Зехтините Касас де Хуалдо могат да се приложат в различни кухни и са органични зехтини предлагани в 35 държави, на четири континенти, а вече и в evoo.bg.